Een interactief wetenschapsmuseum

Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel. Ze zitten op je, ze zitten in je, en jij alleen hebt er al meer dan honderdduizend miljard, microben. Na een bezoek aan Micropia kijk je nooit meer hetzelfde naar jezelf en de wereld.

ARTIS-Micropia maakt als eerste museum ter wereld de onzichtbare wereld van microben zichtbaar en voor een breed publiek toegankelijk. Hier maak je kennis met de meest kleine organismen die heel ons leven beïnvloeden en onmisbaar zijn voor onze toekomst en ons voortbestaan.

In het museum vind je ruim 40 soorten levende micoben die je onder de microscopen kunt bekijken. De laboranten zorgen voor deze microben vanuit een echt laboratrium. Tijdens de dagelijkse Laborant Vertelt nemen ze je iedere maand mee in een nieuw microben onderwerp. Heb je brandende vragen? Stel ze direct aan de laboranten in het museum, ze vertellen heel graag over microben en microbiologie!

kiss o meter over artis micropia museum amsterdam.png

In Micropia vind ook meerdere interactieve installaties zoals de Kiss-o-meter en de Bodyscan. Hier ontdek je hoeveel microben je uitwisselt tijdens een kus en hoeveel microben jij meedraagt in en op je lichaam. 

De adviesleeftijd voor ARTIS-Micropia is acht jaar en ouder.

Naast een museum is Micropia ook een platform, de verbindende schakel tussen publiek en wetenschap. Via het museum, activiteiten en de website informeert het wetenschappers, politici, het bedrijfsleven, studenten, scholieren, journalisten, en geïnteresseerde individuen over actuele kwesties en over het belang en de mogelijkheden van microben voor de mens en natuur.

None

Als je de wereld van héél dichtbij bekijkt, gaat er een nieuwe voor je open. Mooier en bijzonderder dan je je ooit hebt kunnen voorstellen. Welkom in Micropia. Het eerste microbenmuseum ter wereld, midden in Amsterdam.Welkom in Micropia. Het eerste microbenmuseum ter wereld, midden in Amsterdam.

de gedachte achter het ontstaan van Micropia